2012-07-23 17:35:15• hírek • Szatmar.ro

Szatmárnémetiben járt Liviu Pop miniszter

Eugeniu Avram és Liviu Pop
Eugeniu Avram és Liviu Pop

Hétfő délelőtt villámlátogatás keretein belül Szatmárnémetibe érkezett Liviu Pop, a szociális párbeszédért felelős miniszter, aki rövid megbeszélést folytatott Eugeniu Avram prefektussal.

Pop a tárgyalás során elsősorban arra volt kíváncsi, hogy a Szatmár megyei pályázatok milyen arányban tudták eddig lehívni a különböző, az Európai Uniótól származó támogatásokat. A miniszter kíváncsi volt arra is, milyen gondokkal kellett leggyakrabban szembesülniük az önkormányzatok vezetőinek a pályázatok során és hogy miként lehetne ezeket leginkább áthidalni, megoldani.

A beszélgetés során szó esett arról, hogy a Halászati és Vidékfejlesztési Kifizetési Ügynökség komoly munkaerőhiánnyal küszködik. Ez a probléma azonban nem csak Szatmár megyére jellemző, mivel Máramaros megyében is hasonló a helyzet. Márpedig az Észak-Nyugati Fejlesztési Régió mind a hat megyéjében ez az az intézet, amely az elkészült és leadott pályázatokat adminisztrálja.

A tárcavezető ígéretet tett, hogy a kormány elé terjeszti a problémát. Pop érdeklődött afelől is, miként haladnak Szatmár megyében a július 29-i népszavazás előkészületei.

Pop és Avram megállapodott továbbá, hogy augusztus hónap folyamán a miniszter ismét látogatást tesz Szatmár megyében, akkor pedig szélesebb körű tárgyalásokat tudnak majd folytatni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: